Chilli není hobby, ale závislost

Wilbur L. Scovill

19. září 2014 v 7:20 | ChilliPepper |  Něco málo z historie
Wilbur L. Scovill byl americký chemik, který v roce 1912 poprvé v historii zveřejnil srovnáváni pálivosti papriček. Test probíhá tak, že se vytvoří roztok z chilli paprik, cukru a vody. Pak se naředí vodou a ochutnávači (nejméně pět) ho zkouší do té doby než zmizí pálivost. Nejméně pálí paprička Pimento, která obsahuje 100-500 SHU (Scovilleovi jednotky). Naopak nejvíce pálivá je paprička Trinidad Moruga Scorpion, která obsahuje 2 009 231 SHU což je opravdu viditelně více než u nejméně pálivé papričky, ale i tu musíme testnout!

Wilbur L. Scovill
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama