Chilli není hobby, ale závislost

Chilli con carne

4. října 2014 v 13:08 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Pokud si chcete udělat Texasskou specialitu, tak je to právě Chilli con carne. Toto jídlo vás potěší nevídanou pálivostí.

Ingredience:
• 2 lžíce oleje
• 2 lžičky rajčatového protlaku
• 1 čerstvou červenou papriku
• mleté chilli dle chuti
• 1 čerstvou papričku Habanero (můžete dát i jiné, ale nebude to tak pálivé)
• 1 lžičku sladké papriky
• 2 střední cibule
• 1 stroužek česneku
• 1 lžičku sušené oregána
• 1 plechovku fazolí
• 1/2 lžičky římského kmínu (můžete dát i k klasický)
• 1 malou plechovku kukuřice
• Tabasco sauce dle chuti (můžete dát i jinou pálivou omáčku)
• sůl a pepř dle chuti

Postup:
V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem. Když cibule zesklovatí, shrneme ji ke kraji hrnce a uprostřed osmažíme dohněda mleté maso, hrudky neustále rozmělňujeme. Poté přidáme zbytek zeleniny a lehce osmahneme, poté přidáme mleté chilli a Tabasco sauce, rajčatový protlak, oregáno a kmín, nakonec směs osolíme. Vše lehce promícháme. Následně přidáme kukuřici a rajčata, podle zvyku a konzistence můžeme přílít i šálek vody. Pokrm dusíme pod pokličkou na mírném ohni minimálně hodinu. Ke konci dušení slijeme nálev z fazolí, omyjeme je v cedníku pod tekoucí vodou a přidáme je k masu. Nejlepší je namočit fazole den předem a uvařit si je čerstvé. Nakonec Chilli Con Carne opepříme čerstvě mletým pepřem.

K Chilli con carne se hodí pečivo, rýže a nebo tortila.

takhle nějak by mělo vypadat Chilli con carne

zdroj: google obrázky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama