Chilli není hobby, ale závislost

Leden 2015

Lák na chillipapričky

31. ledna 2015 v 11:49 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Jak si vychutnat chilli v zimě? Jednoduše ho v době dozrání naložíte!

Ingredience:
• voda 2,1 litru
• ocet 0,5 litru
• 200 - 250 g cukru (lepší třtinový, nežli řepný)
• 80 g soli
•2 ks bobkového lístku
• 5 ks hřebíčku
• 5 kuliček celého pepře
• 5 kuliček nového koření

Postup:
Všechny ingredience dáme do rendlíku a necháme projít varem.
Poté nálev vylijeme do šroubovací sklenice a přidáme chillipapričky. (můžete je i nakrájet)
Podle chuti si múžeme k naloženým papričkám přidat tak 2 stroužky česneku či 3 plátky cibulky.
Potom pořádně utáhněte víko sklenice a nechte ji někde ve spižírně, nebo ve sklepě po dobu minimálně 1 týdne.
Doporučujeme dát si naloženou papričku k nějakému masitému a mastnému jídlu. (ozvláštníte si tím chuť)

Takhle nějak vypadají nakládané ,,Beraní rohy´´