Chilli není hobby, ale závislost

Chilli polévka

19. dubna 2015 v 14:01 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Polévka s chilli na způsob Chili con carne je vhodným obědem pro nejen milovníky chilli, ale i pro gurmány. Její příprava je sice složitější, ale výsledek oceníte!

Ingredience:
• 500g mletého hovězího (nejlépe libového)
• 1 jemně nakrájená cibule
• 400g červených fazolí z konzervy
• 800g loupaných konzervovaných rajčat
• Asi 650ml kuřecího vývaru
• 2 stroužky česneku (drceného, nebo jemně nakrájeného)
• 1 lžíci chilli oleje (možno nahradit olivovým)
• Hrst usušených papriček nejlépe Habanero (pro milovníky chilli doporučuji Bhut Jolokii, nebo Trinidad seven pot).
• 2 čtverečky hořké čokolády (nejméně 70 procentní)
• Sůl a pepř
• Na dozdobení třeba lístek koriandru, nebo posypat parmazánem

Postup:
Na rozžhavenou pánev s olejem vhoďte nakrájenou cibuli s česnekem (jeho nasládlá chuť po dlouhém vaření vynikne). Smažte do zezlátnutí cibulky. Přihoďte maso a mačkejte ho vydličkou, aby se netvořili hrudky. Až maso zhnědne přihoďte k němu Chilli papričky, čokoládu, fazole, rajčata a vývar. Osolte. Opepřete. Přiveďte směs k varu a pak ji nechte vařit po dobu asi 75 minut. Polévku naservýrujte s lístkem koriandru či posypanou parmazánem. (Nejlépe zahřeje v zimě)

Chilli polévka na způsob Chilli con carne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama