Chilli není hobby, ale závislost

Wasabi

12. dubna 2015 v 14:53 | ChilliPepper |  Proč to pálí?
Teď tu máme trošku jiný článek. Nebudeme se v tomto článků zabívat chilli papričkami, ale Wasabi. Proč vlastně pálí? Není v něm kapsaicin jako u chilli papriček, ale obsahuje sinigrin. Ten se z rostliny uvolňuje při jejím zranění. Wasabi je též nazíváno Japonským křenem a to né náhodou. Tato rostlina je velmi podobná našemu křenu Selskému. Wasabi pouze obsahuje více sinigrinu. Jinak jsou všechny křeny také zdravé kvůli velkému obsahu vitamínu C, vlákniny, draslíku, vápníku a hořčíku. Takhle nějak vypadá křen a wasabi.


Takhle nějak vypadá Wasabi a takhle Křen Selský
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama