Chilli není hobby, ale závislost

Ředkvičky

3. května 2015 v 11:52 | ChilliPepper |  Proč to pálí?
Určitě už víte, že co je pálivé a ostré, tak to je zdravé. U ředkviček to určitě platí. Typickou pálivou chuť jim dávají hořčičné silice, které se uvolňují při porušení buněk, a to při krájení a kousání. Jejich role je pro samu rostlinu velmi významná, jsou jejím ochranným štítem proti napadení vetřelci. Stejně tak působí i v našem těle. Zabíjejí bakterie a plísně ve střevech, které se tam rozmnožují při nesprávném stylu stravování a mohou způsobit například nadýmání, střevní a žaludeční potíže nebo průjmy. Pravidelnou konzumací ředkviček můžeme tyto přemnožené bakterie likvidovat a zabraňovat jejich dalšímu množení.

Ředkvičky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama