Chilli není hobby, ale závislost

Prosinec 2015

Ďábelskej kotlík

6. prosince 2015 v 10:52 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Chcete se zasytit něčím opravdu pálivým? Tak vyzkoušejte ďábelský kotlík!

Ingredience:
• 2 špekáčky
• 1 klobása na grill
• 100g mletého hovězího masa
• 400g červených fazolí
• 2 cibule
• 4 rajčata
• 6 brambor oloupaných a nakrájených na kostky
• 2 cukety
• 4 čerstvé papričky (nejlépe habanero, ale můžete zkusit i papričky rawit)
• 4 stroužky česneku (na plátky nakrájeného)
• 1 lžička majoránky
• 1 kostka kuřecího bujonu
• 1 lžička kmínu
• 3 lžice omáčky tabasco
• 4 lžice oliv. oleje
• sůl, pepř a petrželka

Postup:
Ve větším kotli rozehřejte olej, přidejte cibuli na kostičky nakrájenou, rajčata nakrájená na kolečka, cukety, špekáčky, klobásu a mleté maso. Zprudka opékejte a maso přitom rozmělňujte vařečkou, aby se opeklo ze všech stran. Potom přidejte brambory, papričky, fazole, česnek, veškeré koření a dochucovadla (viz. tabasco, bujon...). Zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Vařte půl hodiny a občas zamíchejte. Podáváme s petrželkou na vrchu.

Tento pokrm je ideální v případě, když se sejde parta lidí, kteří se chtějí pořádně nadlábnot.

Ďáblův kotlík