Chilli není hobby, ale závislost

Kuřecí plátek se zeleninou a habanerem

9. března 2016 v 18:47 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Máte chuť na kuřecí maso? Vyzkoušejte ho trochu jinak! Paprička habanero je ideální papričkou pro vaření s masem.

Ingredience:
• 3 až 4 papričky habanero
• 250g Kuřecích plátků
• 1 trs brokolice
• 1 červená paprika (ta sladká)
• 30g Sójových klíčků (mohou být i bambusové výhonky)
• 120g rýže (Basmati rýže se pro tento pokrm hodí nejlépe)
• 1 kávovou lžičku sójové omáčky
• Špetka kari
• Špetka soli
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce olivového oleje

Postup:
Nejprve si udělejte rýži. Kuřecí plátky nakrájejte na kostičky. Zeleninu omyjte. Trs brokolice rozdělte na malé růžičky. Papričky habanero a sladkou papriku podélně rozkrojte a ze sladké papriky odstraňte semínka. Takto upravené papriky nakrájejte na proužky. Kuřecí plátky osmažte na olivovém oleji, dokud nezískají světlou barvu. Přidejte červenou papriku, brokolici a prolisovaný česnek. Vařte asi 3 minuty na mírném ohni. Potom nezbývá nic jiného, než přidat sójové klíčky (výhonky), sójovou omáčku a kari koření. Dochuťte solí a pepřem. Osmaženou zeleninu a kuřecí plátky podávejte s rýží.

V létě je ideální na vrch pokrmu položit trochu petrželky. Hned to vypadá lépe!

Kuřecí plátek se zeleninou a habanerem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama