Chilli není hobby, ale závislost

Duben 2016

Zapečené Jalapeños plněné sýrovým ragú

9. dubna 2016 v 12:24 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Chcete si udělat neobvyklou přílohu k masu? Vyzkoušejte tyto plněné papričky Jalapeños.

Ingredience:
• 3 chilli papričky Jalapeños
• 40g sýra typu chedar (můžete dát i obyčejný eidam)
• 10g mouky
• 8g másla
• Čtvrtina cibule
• 25ml smetany
• 50ml mléka
• Muškátový oříšek
• Pepř a sůl

Postup:
Papričky Jalapeños omyjte, podélně rozkrojte a odstraňte většinu semen (trochu tam nechte, ať to trochu pálí). Sýr nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemno. Máslo rozpusťte na pánvi a nechte na něm zesklovatět cibuli. Máslo nesmí zkaramelizovat! Po 3 minutách na mírném ohni přidejte mouku a zamíchejte ji tam. Po zhruba 4 minutách přimíchejte mléko. Nakonec přidejte smetanu. Míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka a nezmizí všechny hrudky. Nakonec do omáčky zamíchejte 30g sýra. Ragú dochuťte pepřem, solí a špetkou muškátového oříšku. Odstavte ragú ze sporáku a nechte ho 30 min. vychladnout. Troubu předehřejte na 220°C. Půlky papriček Jalapeño naplňte ragú a posypte zbytkem sýra. Chilli papričky zapékejte 10 až 12 minut v troubě.

Tato neobvyklá příloha se jistě stane vaší oblíbenou, je totiž delikátní!

Zapečené Jalapeños plněné sýrovým ragú

Omáčka z chilli papriček rawit

3. dubna 2016 v 10:21 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Chcete si připravit pikantní dip ke steakům? Tak tento recept je právě pro vás!

Ingredience:
• 5 chilli papriček rawit birds eye
• 6 rajčat
• 10 lístků koriandru
• 1 červená cibule
• 1 stroužek česneku
• 1 červená paprika (ta sladká)
• 1 limeta (popřípadně citron)
• 1 lžíce olivového oleje
• polovina lžičky cukru
• 1 špetka soli

Postup:
Zeleninu omyjte. Chilli papričky rawit a sladkou papriku zbavte stonků a u sladké papriky vyberte semínka. Česnek a červenou cibuli oloupejte a rozpulte. Rajčata rozčtvrťte. Všechny přísady krom limetky dejte do kuchyňského mixéru. Limetku rozpulte, vymačkněte šťávu a tou zalijte ostatní přísady. Pomocí mixéru všechny přísady mixujte, dokud nejsou rozmělněné, ale tak, aby zůstaly ještě malé kousky.

Podávejte jako omáčku k masu, nebo smaženému sýru.

Omáčka z chilli papriček rawit