Chilli není hobby, ale závislost

Srpen 2016

1. chilli festival v Hradci Králové

24. srpna 2016 v 10:01 | ChilliPepper
Bydlíte ve východních čechách a nechce se vám jezdit na chillibraní až do Brna? Tak je tu pro vás chilli festival v Hradci Králové! 1. října 2016 se koná úplně první chilli festival ve východích čechách. Krom běžného ochutnávání lahodných chilli výrobků, zde můžete prezentovat i svoje chilli výrobky (zcela bez poznámek pořadatelů). Budou tu hrát i hudební kapely, ale co je nejlepší, je otevřená soutěž v pojídání chilli papriček! Více se dozvíte zde: http://www.chillimechov.cz/

Tak nažhavte svoje chuťové pohárky a vyražte na chilli fest!

Chilli hermelín na gril

24. srpna 2016 v 9:34 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Co si takhle vyndat po zimě zaprášený gril a uspořádat pořádnou letní grilovačku! Na této grilovačce nesmí chybět pálivý pokrm! Ideálním pokrmem je tedy tento Chilli hermelín!

Ingredience:
• 1ks hermelínu (camembert by být neměl)
• 80g brusinek
• 2 lžičky tymiánu (nejlépe čerstvého)
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžička chilli omáčky Tabasco
• 2 chilli papričky piri-piri, nebo Cayenne
• špetka chilli prášku z papričky habanero, nebo nějaké ostřejší (poslouží na dozdobení pokrmu)

Postup:
Zažehneme gril a mezitím si zabalíme hermelín do alobalu (grilování bez alobalu je riskantní, ale na sýr se obtisknou mřížky z rozžhaveného grilu). Připravíme si také brusinkovou omáčku. Brusinky pokrájíme na menší kousky a smícháme je v jedné míse s omáčkou Tabasco, olivovým olejem a tymiánem. Hermelín po 10 minutách grilování přesuneme na talíř. Po vyndání hermelínu z alobalu ho posypeme práškem z chilli papriček. Připravenou omáčku dáme také na talíř a můžeme jí polít i hermelín. Jako přílohu podáváme nové brambory a papričky piri-piri.

Doporučuji si nalít k pokrmu mléko, ať si během konzumace můžete ulevit od papričkového palu ;).

Chilli hermelín připravený na grilu