Chilli není hobby, ale závislost

Chilli hermelín na gril

24. srpna 2016 v 9:34 | ChilliPepper |  Chilli recepty
Co si takhle vyndat po zimě zaprášený gril a uspořádat pořádnou letní grilovačku! Na této grilovačce nesmí chybět pálivý pokrm! Ideálním pokrmem je tedy tento Chilli hermelín!

Ingredience:
• 1ks hermelínu (camembert by být neměl)
• 80g brusinek
• 2 lžičky tymiánu (nejlépe čerstvého)
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžička chilli omáčky Tabasco
• 2 chilli papričky piri-piri, nebo Cayenne
• špetka chilli prášku z papričky habanero, nebo nějaké ostřejší (poslouží na dozdobení pokrmu)

Postup:
Zažehneme gril a mezitím si zabalíme hermelín do alobalu (grilování bez alobalu je riskantní, ale na sýr se obtisknou mřížky z rozžhaveného grilu). Připravíme si také brusinkovou omáčku. Brusinky pokrájíme na menší kousky a smícháme je v jedné míse s omáčkou Tabasco, olivovým olejem a tymiánem. Hermelín po 10 minutách grilování přesuneme na talíř. Po vyndání hermelínu z alobalu ho posypeme práškem z chilli papriček. Připravenou omáčku dáme také na talíř a můžeme jí polít i hermelín. Jako přílohu podáváme nové brambory a papričky piri-piri.

Doporučuji si nalít k pokrmu mléko, ať si během konzumace můžete ulevit od papričkového palu ;).

Chilli hermelín připravený na grilu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama